Introductieles

Introductieles boulderen

Ontdekken of boulderen iets voor jou is? Wil jij leren klimmen en boulderen in Alkmaar? Boulderhal Sendmast organiseert introductie lessen om de sport te ervaren onder begeleiding van een ervaren trainer. Tijdens een half uur durende les leer je alles over de basistechniek van het boulderen en mag je nadien zelfstandig verder klimmen in de hal. Kinderen van 6 tot 13 jaar mogen na afloop van een introductie les alleen onder begeleiding van een volwassene doorklimmen. Deelname aan een introductie les is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal.

Meld je aan

Wat gaan we doen?

  • De trainer begint met een korte uitleg over de regels van het boulderen; waar begint en eindigt een boulder? Welke kleur moet ik kiezen?
  • Daarna volgt er een uitleg over de veiligheid. Hoe moet je afspringen of vallen? Waar moet je op letten met betrekking tot andere klimmers in de hal?
  • Vervolgens is het tijd voor een warming up door middel van het klimmen van de makkelijkste parcours en komen er een aantal basistechnieken aan bod.

Deelnemen aan een introductieles

De introductieles wordt aangeboden op basis van beschikbaarheid op iedere dag van de week. Deelname aan een introductie les is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal. Om deel te nemen aan een introductie les zijn soepele sportkleding en schone zaal sportschoenen benodigd. Het huren van klimschoenen is bij Boulderhal Sendmast mogelijk voor €3,50. Dit vergemakkelijkt het klimmen aanzienlijk, het dragen van klimschoenen is niet verplicht. Als je klimschoenen wilt huren, is het aan te raden om hiervoor een paar schone sokken mee te nemen. Deelname is toegestaan vanaf 6 jaar.

Meld je aan