Introductieles

Ontdekken of boulderen iets voor jou is? Wil jij leren klimmen en boulderen in Alkmaar? Boulderhal Sendmast organiseert gratis introductielessen, om de sport te ervaren onder begeleiding van een instructeur. Nadien mag zelfstandig verder klimmen in de hal. Kinderen van 6 tot 13 jaar mogen na afloop van een introductieles alleen onder begeleiding van een volwassene doorklimmen. Deelname aan een introductieles is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal.

Wanneer?

De introductielessen vinden plaats op donderdagen van 19:30-20:00 en zaterdagen van 11:30-12:00. Van te voren reserveren is niet nodig. Meld je 5 minuten voor aanvang van de introductieles aan bij de bar en je wordt doorverwezen naar de instructeur.

Wat gaan we doen?

  • De trainer begint met een korte uitleg over de regels van het boulderen; waar begint en eindigt een boulder? Welke kleur moet ik kiezen?
  • Daarna volgt er een uitleg over de veiligheid. Hoe moet je afspringen of vallen? Waar moet je op letten met betrekking tot andere klimmers in de hal?
  • Vervolgens gaan we aan de slag en legt de trainer de belangrijkste basistechnieken uit.

Deelnemen aan een introductieles

Deelname aan een introductie les is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal. Om deel te nemen aan een introductie les zijn soepele sportkleding en schone zaal sportschoenen benodigd. Het huren van klimschoenen is bij Boulderhal Sendmast mogelijk voor €4. Dit vergemakkelijkt het klimmen aanzienlijk, het dragen van klimschoenen is niet verplicht. Als je klimschoenen wilt huren, is het aan te raden om hiervoor een paar schone sokken mee te nemen. Deelname is toegestaan vanaf 6 jaar.