Introductieles

Introductieles boulderen

Ontdekken of boulderen iets voor jou is? Wil jij leren klimmen en boulderen in Alkmaar? Boulderhal Sendmast organiseert introductielessen om de sport te ervaren met uitleg van een van onze trainers. Nadien mag zelfstandig verder klimmen in de hal. Kinderen van 6 tot 13 jaar mogen na afloop van een introductieles alleen onder begeleiding van een volwassene doorklimmen. Deelname aan een introductieles is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal.

De introductieles kan op ieder gewenst moment binnen openingstijden plaatsvinden (m.u.v. doordeweeks tussen 19:30-20:30).

Meld je aan

Wat gaan we doen?

  • De trainer begint met een korte uitleg over de regels van het boulderen; waar begint en eindigt een boulder? Welke kleur moet ik kiezen?
  • Daarna volgt er een uitleg over de veiligheid. Hoe moet je afspringen of vallen? Waar moet je op letten met betrekking tot andere klimmers in de hal?
  • Vervolgens legt de trainer de belangrijkste basistechnieken uit en kan je zelfstandig aan de slag.

Deelnemen aan een introductieles

Deelname aan een introductie les is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal. Om deel te nemen aan een introductie les zijn soepele sportkleding en schone zaal sportschoenen benodigd. Het huren van klimschoenen is bij Boulderhal Sendmast mogelijk voor €4. Dit vergemakkelijkt het klimmen aanzienlijk, het dragen van klimschoenen is niet verplicht. Als je klimschoenen wilt huren, is het aan te raden om hiervoor een paar schone sokken mee te nemen. Deelname is toegestaan vanaf 6 jaar.

Meld je aan