Wat houdt boulderen precies in?

Boulderen is up and coming (nu ook in Alkmaar)! Deze snelgroeiende discipline van de klimsport is het spectaculaire, atletische broertje van het klimmen aan een touw in de klimhal. Boulderen is klimmen tot maximaal 4 meter hoog boven een dikke valmat en dus zonder touw.

Tijdens het boulderen klim je korte routes (ook wel ‘boulders’ of ‘problemen’ genoemd). Deze boulders of problemen los je op met een combinatie van kracht, techniek en souplesse, waarbij het hele lichaam gebruikt wordt. Je traint je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid er mee. Het is dus echt een full body workout! Boulderen is daarmee een tof alternatief (of supplement) voor krachtsporten zoals fitness en crossfit.

Daarnaast is boulderen een hele sociale sport. Je kan samen met je vrienden, boulders klimmen en elkaar helpen door tips en tricks (ook wel ‘beta’ genoemd) te delen. Na afloop van je sessie, kan je genieten met een welverdiend biertje of kopje koffie in ons gezellige café. We hebben veel verschillende speciaal bieren, goede koffie en lekkere pizza’s.

In Nederland wordt al sinds 1990 binnen geklommen. In eerste instantie gebeurde dit aan een touw in de klimhal. De eerste boulderhal in Nederland opende in 2007. En nu vanaf mei 2021 kan iedereen in Alkmaar terecht bij de grootste boulderhal van Alkmaar: Boulderhal Sendmast. Ben je benieuwd naar het verschil tussen boulderen, klimmen en speedklimmen? Klik dan hier.

Wil je video-voer over wat boulderen is?

Klaar om te boulderen? Reserveer dan nu snel je gratis introductieles!